Magaspálya.hu

Üdvözöljük a magaspálya rendszerek és konvejorok birodalmában!

Hogyan növelhetjük a hűtőpálya kapacitását?

Pályasűrítés
Többszintes konvejor
Új hűtőpálya

Hogyan korszerűsíthető az elavult magaspálya?

Pálya felújítás
Átállás csőpályára
Átállás inox pályára
Automatizálás

Milyen típusú pályát válasszunk?

Csőpálya
Laposacél pálya
Futómacska
Baromfi konvejor
Húsipari konvejor


Hasznosnak találja ezt az oldalt?
Ajánlja másoknak is!

Partneroldalak

FE élelmiszeripari berendezések

VTESH Kft. nyomda, grafika, honlap

Ez a honlap tetszetősebb, ha a legfrissebb flashplayert használja:

Hogyan növelhetjük a hűtőpálya kapacitását?

Új hűtőpálya

Sertés / marha hűtő: csőprofilú vagy laposacél pálya

Új hűtőpálya tervezésekor figyelembe kell venni az üzemben meglévő magspálya adottságait:

  • Csőpálya, vagy laposvas pálya van-e?
  • Milyen irányban állnak a pályatartó konzolok?
  • Mekkora a pálya koronaszintjének és a tartószerkezet szerelési síkjának a távolsága?
  • stb.

Ha a magaspálya jó állapotban van és a tartószerkezet is megfelelő, akkor az új pályavonalat úgy kell megtervezni, hogy az egyrészt tökéletesen illeszkedjen a meglévő pályarendszerhez, másrészt az új pálya becsatlakoztatásának helyén minél kevésbé kelljen a meglévő gerendákat, és pályaszakaszokat megbontani.

Más kérdés, ha a vágóhíd magaspálya rendszere egyébként is elavult, rozsdásodik, rosszul működnek rajta a váltók. Ilyen esetben érdemes a pályát felújítani és ennek keretében a bővítést is megcsinálni.

Nézze meg ezzel kapcsolatban a pálya felújítás témakörét, vagy igényeivel forduljon munkatársunkhoz.

Baromfi előhűtő: baromfi hűtő konvejor

Kis baromfivágók, vágópontok esetén a baromfi előhűtése, hűtése kocsis rendszerű, de olyan is előfordul, ahol a higiéniás követelmények ellenére az előhűtés ládázva történik. Ez utóbbi esetben - ha nem történik fejlesztés - az üzem működési engedélye is kockán forog.

Baromfi hűtő kocsiA hűtőkocsis megoldás jó és higiénikus, azonban nem használja ki elég jól a hűtött teret - gondoljunk például a kocsik közlekedésére szabadon hagyott útvonalakra.

Kis termelékenység esetén, illetve ha a vágópontról szinte azonnal elszállítják a baromfit, érdemes megmaradni a kocsis eljárásnál. Minden egyéb esetben azonban tanácsos áttérni a konvejorizált hűtésre.

Mivel - szinte - az összes nagyobb baromfifeldolgozó konvejorizált, a hűtőkonvejor kapacitásnövelése gyakran nem egyszerű feladat. Új helyiség hűtővé alakítása sokszor az egész üzem átalakításával járna, ezért először mindig a hűtőn belüli bővítési lehetőségeket kell számba venni: Az egyszintes hűtőkonvejor befogadó képessége csoporthorgok alkalmazásával megnövelhető.

Ha ez kevésnek bizonyulna, vagy a már meglévő rendszer is csoprthorgokkal üzemel, akkor érdemes továbblépni a többszintes konvejor irányába. Ha nincs más megoldás, vagy olyan mértékű kapacitás növelésre van szükség, amelyhez mindenképpen új helyiséget kell bevonni, akkor komolyabb átalakításokkal kell számolni - ezt azonban ha már hozzá kell nyúlni - a vágó üzemrész fejlesztésével is érdemes összekötni.

Az elérhető lehetőségekről, konvejor típusokról megkérdezheti munkatársunkat, illetve ha megkapjuk a felhasználható hűtő és/vagy a meglévő hűtőkonvejor rajzát, javaslatot teszünk a konvejor kialakítására, vagy átalakítására vonatkozóan.

Forrás: magaspalya.hu

Hogyan növelhetjük a hűtőpálya kapacitását?

Pályasűrítés | Többszintes konvejor | Új hűtőpálya

Telefon
+36-30-9624 107

kérjen INGYENES
ajánlati tervet!

E-mail

Ellenőrzésképpen kérem, írja le számjegyekkel: ""

FEKETE ENTERPRISE
foodindustrial equipment

Fekete Sándor E. V.
asz: 73253730-2-33
cím: H-2200 Monor,
Bánffy Dezső u. 25.
tel: +36-30-9624107
fax: +36-29-414829
www.f-enterprise.hu