Magaspálya.hu

Üdvözöljük a magaspálya rendszerek és konvejorok birodalmában!

Hogyan növelhetjük a hűtőpálya kapacitását?

Pályasűrítés
Többszintes konvejor
Új hűtőpálya

Hogyan korszerűsíthető az elavult magaspálya?

Pálya felújítás
Átállás csőpályára
Átállás inox pályára
Automatizálás

Milyen típusú pályát válasszunk?

Csőpálya
Laposacél pálya
Futómacska
Baromfi konvejor
Húsipari konvejor


Hasznosnak találja ezt az oldalt?
Ajánlja másoknak is!

Partneroldalak

FE élelmiszeripari berendezések

VTESH Kft. nyomda, grafika, honlap

Ez a honlap tetszetősebb, ha a legfrissebb flashplayert használja:

Milyen típusú pályát válasszunk?

Baromfi konvejor

Horganyzott, vagy rozsdamentes konvejor?

Baromfi véreztető konvejorA baromfi vágópontok kivételével szinte minden baromfifeldolgozó üzem konvejoros szállítási rendszert használ. Hazánkban főleg a hagyományos horganyzott - főleg a MEYN és a STORK (lásd a képen) típusok - terjedtek el.

Ma már a rozsdamentes acélból gyártott, modernebb FE-115 típusú konvejor is elérhető. Az inox konvejorpályák nagy előnye, hogy nem rozsdásodnak, könnyen hegeszthetők és ebből fakadóan kevesebb karbantartást igényelnek. A rozsdametnes acél természetesen drágább, mint a horganyzott vas, érdemes azonban összeadni a megspórolható karbantartási munkák anyag- és bérköltségét, valamint az emiatt szükségessé váló leállások miatti bevétel kieséseket is. Egy rövid számolást követően kiderül, hogy hosszú távon a rozsdamentes konvejor gazdaságosabb, mint a régi horganyzott típus. És eddig a rozsdafoltoktól mentes esztétikus megjelenésről nem is beszéltünk...

A meglévő horganyzott konvejort tehát - főleg ha eljön a felújítás ideje - felújítás helyett érdemes inkább rozsdametnes típusra cserélni.

Konvejor fajták

Technológiai fázis tekintetében megkülönböztethetjük egymástól a véreztető konvejort, a zsigerelő konvejort, az előhűtő konvejort, és a daraboló konvejort. A véreztető konvejor horgai a kopasztógépek kialakítása miatt hosszabb nyélen ülnek és a kilengés megakadályozása végett nyüstlánccal vannak összekötve. Az előhűtő konvejor - a hűtési igényeknek megfelelően - lehet egyszintes kivitelű, zsigerelő- vagy csoporthoroggal szerelt, illetve többszintes kialakítású is. A többszintes előhűtő konvejor kapcsán az erről szóló oldalon bőveben is olvashat. A daraboló konvejor általában daraboló kúpokkal és a darabolt árut szállító szalagokkal is ki kell legyen egészítve. Főleg a nagyobb baromfi feldolgozókban fordul elő, hogy egyéb célokra is használnak konvejort, például kartonszállítás, készáru szállítás, stb.

Vágott állat tekintetében a csirke, broiler, tyúk, tojó, pulyka vágása szinte azonos módon történik, így a számukra tervezett konvejorok kialakításában nincs különbség. A víziszárnyasok, halak és a nyúl, mivel eltérő technológiát igényelnek, az ő esetükben a kovejor is más.

Kacsa, liba, nyúl és hal konvejor

A víziszárnyasok vágása a kopsztásig a csirkével azonos módon történik, ezt követően viszont egy paraffinozó vonallal egészül ki a munkamenet.

A nyúlvágás és a halfeldolgozás technológiája jobban eltér a fentiektől: más horogtípusok kellenek a nyúl és a hal számára épített konvejorra, valamint a hal és a nyúl testhossza is más-más pályamagasságokat tesz szükségessé.

Forrás: magaspalya.hu

Milyen típusú pályát válasszunk?

Csőpálya | Laposacél pálya | Futómacska | Baromfi konvejor | Húsipari konvejor

Telefon
+36-30-9624 107

kérjen INGYENES
ajánlati tervet!

E-mail

Ellenőrzésképpen kérem, írja le számjegyekkel: ""

FEKETE ENTERPRISE
foodindustrial equipment

Fekete Sándor E. V.
asz: 73253730-2-33
cím: H-2200 Monor,
Bánffy Dezső u. 25.
tel: +36-30-9624107
fax: +36-29-414829
www.f-enterprise.hu